!CANNASSETTE
 

ONS BEDRIJF

Cannassette bv is een Drentse onderneming met oog voor mens en milieu. Die waarden zitten diep verankerd in het DNA van het bedrijf. Initiatiefnemer Jos Lesschen is er trots op dat hij die waarden als basis hanteert bij de verdere ontwikkeling van de Cannassette®. Als zoon van een accountmanager bij SW-bedrijf Wedeka, is het onderwerp 'sociaal denken' hem als een vanzelfsprekendheid bijgebracht. Ook de broers van Jos zijn met hun bedrijf Sociaal Gericht beiden werkzaam in het sociale domein. "Wie goed is voor mens en milieu draagt direct bij aan een betere wereld," dát is hun motto. En het productieproces van de Cannassette® leent zich bij uitstek voor een sociale en duurzame inrichting. 

Zo begon het...

Tijdens zijn werk in de transportbandenbranche kwam Jos jaren geleden voor het eerst in aanraking met Hennep als industrieel product. Hij leerde de veelzijdigheid van het product kennen, zoals de bijzondere geluidseigenschappen en akoestische mogelijkheden. Door de eigenschappen van Hennep te combineren met andere materialen zoals Magnelis ontstond het idee van de Cannassette®: een duurzaam en milieuvriendelijk geluidsscherm met unieke mogelijkheden en dito prestaties. Het concept bleek een schot in de roos.

Waarom is de Cannassette® zo duurzaam?

Cannassette® is een prijswinnend biobased geluidsscherm, gebaseerd op water hennep en kalk. Puur natuur dus! De kern van ons geluidsscherm is daarmee aantoonbaar CO2 negatief, circulair en 100% kunststof vrij (uniek). Andere gebruikte materialen zijn een kokosvezeldoek en profielen van het duurzame materiaal Magnelis. Cannessette® geluidsschermen zijn zowel geluidsisolerend als geluidsabsorberend en dat verneemt u direct. Na het plaatsen wordt de Cannassette® bovendien voorzien van klimplanten, zodat het scherm een prachtige groene uitstraling krijgt. Klimplanten geven bovendien een verkoelend effect aan de omgeving en leveren tevens een bijdrage aan de biodiversiteit. Daarnaast vangen klimplanten fijnstof af en nemen ze CO2 op tijdens de groei. Dat maakt Cannassette® een fantastische en milieubewuste manier van geluidsreductie. 


Groen én sociaal

Een betere wereld begint niet alleen bij het strijden voor een beter milieu, maar ook bij het ondersteunen van sociale projecten. Cannassette® wordt daarom geproduceerd bij een sociale werkplaats en draagt daarmee bij aan uw SROI doelstellingen of MVO. Zo dragen wij op alle fronten een steentje bij om van de wereld een beter plek te maken. Met Cannassette® heeft iets geweldigs in handen!

Jos Lesschen
06 547 12021
jos@123geluidsscherm.nl

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/jos-lesschen-b0a9056


Meer informatie 


 
E-mailen
Bellen
Info